Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا - تهران- ايرنا - «حمايت از کالاي ايراني» عبارتي است که همواره مورد تاکيد و توجه مسوولان اقتصادي بوده اما به دليل نبود نقشه راهي روشن، در برخي حوزه ها نتايج مطلوبي در اين عرصه حاصل نشده است.

اما آغاز بهار 97 و نام‌گذاري امسال از سوي مقام معظم رهبري با نام «حمايت از کالاي ايراني» مي تواند آغازگر بهار توليد ايراني باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع تاکيدات رهبر معظم انقلاب بر لزوم همدلي مسوولان و مردم براي حمايت و خريد کالاي ايراني، همان نقشه راه روشني است که چرخ توليد و اقتصاد را با سرعت بيشتري به حرکت درمي آورد.
در اين ميان کنار هم قرار دادن شعار امسال با چالش هاي امروز اقتصاد ايران از نگاه دقيق و عميق براي انتخاب نام امسال پرده برمي دارد به طوري که «حمايت از کالاي ايراني» به درستي حل معضل اشتغال، رکود و توسعه صادرات را هدف گرفته است. با اين تفاسير امسال وظيفه سنگيني روي دوش همگان است که به ثمر نشستن آن از يک سو به اقدامات و برنامه هاي مسوولان و توليدکنندگان و از سوي ديگر به يک «باور و تعصب» جمعي نياز دارد.
بورس کالا نيز به عنوان بازاري که از 10 سال پيش ميزبان توليدکنندگان و مصرف کنندگان کشورمان و عرضه و معامله کالاهاي ايراني بوده، وظايف مهمي را در راستاي تحقق شعار امسال برعهده دارد؛ بورس کالا در سال 96 با ستاره راهنماي «اقتصاد مقاومتي؛ توليد و اشتغال» بهترين دوران خود در يک دهه اخير را به پشتوانه حضور توليدکنندگان و مصرف کنندگان سپري کرد به طوري که ارزش کل معاملات بورس کالا در آماري بي سابقه از مرز 117هزار ميليارد تومان عبور کرد تا حجم قابل توجهي از ارزش معاملات بازار سرمايه به بورس کالا اختصاص يابد.
همچنين در حوزه معاملات فيزيکي و مشتقه و نيز حجم و ارزش معاملات پتروشيمي و کشاورزي شاهد ثبت رکوردهاي جديد در تاريخ 10 ساله بورس کالا بوديم که اين موارد از آمادگي بسترهاي لازم براي تحقق شعار امسال حکايت دارد.
بي شک بدون حمايت هدفمند و ايجاد انگيزه و مشوق، نمي توان انتظار رشد توليد محصولات با کيفيت و عرضه از سوي توليدکنندگان و همچنين تقويت سمت تقاضا از سوي مصرف کنندگان را داشت که يکي از مهم ترين اين مشوق ها، کشف عادلانه قيمت ها در تقابل آزادانه عرضه و تقاضا در بورس کالاست؛ همچنين بورس کالا با اقداماتي که در سال 97 در دستور کار دارد، سهولت تامين مواد اوليه در حضور مستمر مصرف کنندگان و توليدکنندگان را فراهم مي کند به طوريکه تقويت بازارهاي فعلي و تعاملات با ذينفعان به همراه تهيه سازوکار بازار معاملات تهاتري، راه‌اندازي معاملات اوراق خريد دين و حراج به روش مناقصه، ايجاد امکان تسويه چند مرحله‌اي، راه‌اندازي معاملات فوروارد و حق امتياز، توسعه دارايي‌هاي پايه ابزارهاي موجود، راه اندازي معاملات اختيار معامله تبعي بر پايه اوراق گواهي سپرده کالايي و ايجاد امکان تسويه ارزي در رينگ صادراتي از جمله اقدامات اصلي بورس کالا در سال جاري است.
از سوي ديگر بايد براي سرمايه گذاران داخلي جذابيت و امنيت ايجاد شود تا سرمايه هايشان را در مسير حمايت از توليد کالاي ايراني قرار دهند که اين موضوع بدون حمايت قاعده مند عملياتي نخواهد شد. به عبارت ديگر از فاکتورهاي ابتدايي رشد سرعت سرمايه گذاري در ريل توليد ملي، وجود شفافيت، رقابت و امکان پوشش ريسک است که بورس کالا در تحقق هر سه فاکتور مذکور نقش بسزايي ايفا مي کند.
عملکرد بورس کالا در سال هاي اخير بيانگر آن است که اين بازار سرآمد شفافيت اقتصادي بوده و همه روندهاي معاملاتي آن داراي شفافيت حداکثري است. در حوزه ايجاد رقابت نيز از امسال با ايجاد تابلوي مناقصه، نقش بورس کالا پررنگ تر از قبل مي شود، به طوري که در گذشته معاملات به طور عموم مزايده محور و در رقابت خريداران انجام مي شد که با راه اندازي تابلوي مناقصه، شاهد افزايش قدرت انتخاب خريداران و رقابت فروشندگان در فروش محصولاتشان خواهيم بود.
در حوزه پوشش ريسک نيز بورس کالا داراي معاملات مشتقه و قراردادهاي بلندمدت از جمله کشف پريميوم است که البته در زمينه پوشش ريسک نوسانات نرخ ارز نيز زيرساخت ها براي راه اندازي قراردادهاي آتي ارز در بورس کالا فراهم است که به اين ترتيب سرمايه گذاران مي توانند بدون تحمل ريسک هاي غير قابل پيش بيني به فعاليت در مسير توليد کالاي ايراني بپردازند.
نکته ديگري که در خصوص شعار امسال و تاکيدات رهبر معظم انقلاب بايد مورد توجه قرار گيرد، لزوم صادرات هدفمند کالاهاي ايراني به کشورهاي همسايه است. بورس کالا نيز طي دو سال گذشته قدم هاي بزرگي در حوزه توسعه ارتباطات تجاري ايران با کشورهاي همسايه از جمله عراق به عنوان يکي از فرصت هاي مناسب صادراتي براي کالاهاي ايران برداشته است، به طوري که پس از تشکيل هيات تجاري بورس کالاي ايران، انجام چندين سفر و ساعت ها رايزني با مسوولان و تجار عراقي، بازار اين کشور به خوبي مورد شناسايي قرار گرفته و امروز مواردي چون استمرار عرضه و تضمين کيفيت محصول، تسويه وجوه و تعهد تحويل از خواسته هاي اصلي طرف عراقي براي فروش محصولات ايراني است که اين موارد به ذات در بورس کالاي ايران نهفته است.
بر اين اساس، اقدامات بين المللي بورس کالا در سال جاري با سرعتي بيشتر ادامه خواهد داشت تا پس از افزايش سهم صادرات محصولات ايراني از بستر بورس، تابلوي بورس کالاي ايران به مرجعي براي قيمت محصولاتي که کشورمان در توليد آنها مزيت داريم، تبديل شود.
در پايان تاکيد مي شود که ماموريت بورس کالا براي حمايت از کالاي ايراني، ايجاد شفافيت و رقابت به همراه تامين مناسب مواد اوليه توليد است که در سال جاري از هيچ گونه تلاشي به منظور مهيا کردن بستري قابل اتکا براي صنايع بالادست و پايين دست دريغ نخواهيم کرد تا شاهد بازگشت رونق به توليد، انتخاب کالاي ايراني به عنوان گزينه نخست مردم و جهش نرخ اشتغال در سال 97 باشيم.
..............................................
*مديرعامل بورس کالاي ايران
انتهاي پيام /*

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۷۸۱۹۳۳۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد

رباب وفایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان گفت: امروز هم در بازار برخلاف انتظار‌ها خبر خاصی نبود! تابلوی معاملات کم رمق است و همچنان رکود و سردرگمی به راحتی حس می‌شود و ظاهرا اراده‌ای برای رشد بازار وجود ندارد. هر خبر یا شایعه‌ای بهانه‌ نوسان یک الی دو روزه می‌شود و این دور باطل فعلا ادامه دارد.

او در ادامه می‌گوید: امروز ارزش معاملات خرد بورس به ۳,۶۴۴ میلیارد تومان رسید و خالص سفارشات با خروج ۱۴۰ میلیارد تومانی پول از بازار سرمایه همراه بود. همچنین تعداد نماد‌های مثبت ۲۴۱ و تعداد نماد‌های منفی ۵۶۵ نماد بود. به عبارتی حدود ۷۲ درصد نماد‌ها در شرایط قرمز بودند و بیشترین تاثیر مثبت بر بازار با وامید و بیشترین تاثیر منفی بر بازار با فولاد به ثبت رسید.

وفایی گفت: در نهایت شاخص کل بورس در پایان معاملات امروز با کاهش ۵ هزار واحدی به ۲ میلیون و ۲۵۹ هزار واحد رسید.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی بورس

دیگر خبرها

  • رشد۵برابری معاملات بورس انرژی در اجرای طرح اصلاح نقدینگی صنعت برق
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد
  • خروج نقدینگی از بازار سرمایه ادامه‌دار شد
  • ریزش ۵ هزار واحدی شاخص بورس
  • گزارش روزانه بورس ۱۶ اردیبهشت؛ افت ۵ هزار واحدی شاخص کل
  • شاخص بورس امروز ۱۶ اردیبهشت/افت۵۱۸۲ واحدی
  • پایش و نظارت۱۴۴ فروشگاه کالای اساسی در عباس آباد
  • بورس امروز ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ + شاخص و نمای بازار
  • رشد ۱۲۰۷ هزار واحدی بورس در شروع معاملات
  • محکومیت ۶ میلیاردی قاچاقچی کالا دراصفهان